Yunanlar qoza haqlı olaraq «SUPER QİDA” adı veriblər. Fosfor, kalium, maqnezium, kalsium, kükürd, dəmir, manqan, sink, linol turşusu, karotin, aşılayıcı maddələr, A, B1, В2, В12, В15, K, E, PP, vitamini İlə, həmçinin orqanizmin möhkəmləndirilməsi və sağlamlığının qorunması üçün səmərəli vasitə — bunların hamısı qozda var.
SaqlamHeyat.az qozun faydalarını təqdim edir…
Əgər qısa müddət ərzində,beyninizin işini gücləndirmək, saç, dırnaq, dərininzin vəziyyətni yaxşilaşdırmaq istəyisənizsə o zaman 5 qoz ləpəsi yemək lazımdır…
Şəkərli diabet, xərçəng, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmaq üçün məhz bu qədər həkimlər bu qiymətli məhsulu tövsiyə edirlər.
1.Orqanizmdən zərərli maddəliri çıxarmaq və neytrallaşdırmaq istəyiriksə,o zaman bu qarışığı içməliyik:Süd,bal və qoz.
Xırdalanmış qozu bal və südlə qarışdırdığınız zaman ,əmələ gələn qarışıq sizi sətəlcəm və bronxitdən azad edəcək.
2.Xırdalanmış qozu qatıq və kişmişlə qarışdırıb yediyiniz zaman bu sizin sinir sisteminizin möhkəmləndirilməsinə, qaraciyər, ürək əzələsinin sağlamlaşdırılmasına əla vasitədir. Bu qarışığı ahıl yaşda olan insanlar istifadə etdikdə isə, görmə itiliyinin artmasına səbəb olacaq.
3.Uşaqlarda qoz, düzgün əqli inkişafı, anemiyanın profilaktikası və müalicəsi, yaxşı yaddaşı və eləcə də qurdqovan kimi istifadə oluna bilər.